FASADERSKI RADOVI

FASADERSKI RADOVI

Postavljanje fasade spada u finalnu obradu spoljnih zidova. Fasada se radi u dva sloja. Prvi osnovni sloj pri izradi fasade nabacuje se preko površine koja se obrađuje i ona mora biti čista, određene čvrstoće i dovoljno hrapava da bi se omogućila trajna veza osnovnog sloja za površinu spoljnog zida koja se obrađuje, a drugi, završni sloj mora biti trajno vezan za osnovni sloj fasade.Prilikom postavljanja fasade, pre nanošenja osnovnog sloja, sve žice se moraju odstraniti, kako ne bi došlo do prenošenja korozije na završni sloj fasade i kako bi se izbegla pojava fleka na fasadi. Sve površine na kojima se postavlja fasada moraju biti potpuno ravne, bez obzira da li su vertikalne, horizontalne, kose ili oble. Profili ili uglovi na kojima se postavlja fasada moraju biti oštrih ivica, izrađeni tačno prema predviđenom obliku.

Ulaganjem novca u kvalitetnu fasadu vrlo brzo ćete uvideti koliko se energije štedi. Ukoliko nemate fasadu ili je fasada loše uradjena gubitci koje imate su iz dana u dan sve veći samim tim se gubi i poprilična suma novca. Proračunima se lako utvrdi da je čak bolje uzeti i kredit i na taj način ga otplaćivati, dovoljno je samo računicu postaviti na papir i sve ce biti jasno. Učinite svoje nekretnine prijatnim i ekonomičnim za stanovanje.

Demit fasada – jedna od najpopularnijih vrsta fasada

Koriste se za fasade kuća i objekata visokogradnje omogućujuci odličnu izolaciju. Prednost ove fasade je jednostavnost i brzina ugradnje i efikasnost same izolacije. Vek trajanja od preko 30 godina. Kao osnova je stiropor ploča koja se lepi specijalnim stiropor lepkom. Lepak se nanosi na ivice stiropor ploče i na taj način se postiže efekat vazdušne komore.